Апликација за препознавање случајева трговине људима

Уз подршку Међународне организације за миграције, развијена је апликација за прелиминарну идентификацију жртава трговине људима. У почетној фази, она ће бити намењена професионалцима из области социјалне заштите и запосленима у КИРСу. Они ће помоћу ње моћи да лако користе индикаторе за преиминарну идентификацију, а апликација ће их обавестити о степену ризика од трговине људима за претпостављену жртву. Имаће и могућност да директно преко ње поднесу пријаву Центру за заштиту жртава трговине људима, као и да касније прате наше поступање по пријави.

У сарадњи са IOM- ом и Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, обучили смо прву групу професионалаца за коришћење апликације. Учесници прве обуке су углавном били теренски радници, који су у честом контакту са особама из мигрантске популације, које су у ризику од експлоатације.

Апликацији може да се приступи преко browser-a, а може и да се инсталира на андроид телефонима. У наредним фазама, планирамо да је прилагодимо и за професионалце из других система.

Потребна ти је помоћ?

Детаљно упутство за жртве трговине људима:

  • Шта радити?
  • Коме се обратити?
  • Најкраћи пут до помоћи?
Пратите нас:

Центар за заштиту жртава трговине људима посвећен је борби против ове врсте криминала!