Центар као пример добре праксе на међународном нивоу

Од 04. до 07. априла, у Бечу, је одржана 22. конференција ОЕБС – ове Алијансе против трговине људима, на којој je учествовао и представник Центра за заштиту жртава трговине људима.

Већ првог дана, представници ОЕБС – а су се осврнули на прошлогодишњу конференцију и навели да је тада представљен рад Центра за заштиту жртава трговине људима, као пример добре праксе и да је предност оваквог система у томе што се идентификација жртава измешта из law enforcement система и тиме се поштује право жртава на помоћ без условљавања сарадњом са полицијом и правосуђем.

Другог дана конференције, на side event – у, представник центра је говорио о родно осетљивом приступу у раду са жртвама трговине људима и у улози мушких стручних радника у раду са женама жртвама трговине људима, нагласивши да је њихов задатак да позитивним примером покажу корисницама да мушкарци нису само извор опасности, већ могу бити и извор емпатије, подршке и поштовања и да оне ништа мање од тога не треба да прихватају у будућим релацијама.

Потребна ти је помоћ?

Детаљно упутство за жртве трговине људима:

  • Шта радити?
  • Коме се обратити?
  • Најкраћи пут до помоћи?
Пратите нас:

Центар за заштиту жртава трговине људима посвећен је борби против ове врсте криминала!