Сви треба да знају шта другарство значи

Наш рад може се описати трима речима: подршка, посвећеност, реализација. Између је још једна „тона“ знања, небројено окренутих телефона, окренутих страница, хитних интервенција, анализа, дежурстава…

И све то на крају стане у један поглед. Поглед за који се надамо да ће бити пун сигурности, који обема ногама чврсто стоји на земљи, поглед који се више не боји и који када дође тренутак поручује, „Спремна сам, даље могу сама“.

Све ово прерушено у бројне процедуре, алате и протоколе, главни је задатак Центра за заштиту жртава трговине људима као и Прихватилишта за жртве трговине људима. Међутим наша дневна рутина неретко је суочена са бројним изазовима. Врло често реч је о егзистенцијалним потребштинама. То су тренуци када јасна визија и напоран рад нису довољни. То су тренуци када вам је потребан партнер и пријатељ.

Фондација СОС Дечија села је не само ургентно, већ и срдачно одговорила на наш апел за помоћ. Када се са неким деле исте бриге, један позив довољан је за потпуно разумевање. То је начин на који ми из Центра препознајемо овакав одговор Фондације СОС Дечија Села, то је начин на који ми препознајемо пријатеље. То су потврдили пакети пелена, формуле за бебе, храна, средства за хигијену и још много тога. У опису визије Фондације СОС Дечија села стоји – „храброст, поверење – јер верују у децу о којој брину, одговорност – јер су поуздани партнери, и посвећеност – јер одржавају обећања“. Ми све потврђујемо. На крају се захваљујемо „језиком“ који у СОС Дечијем селу најбоље разумеју, дечијим језиком – вероватно је да смо заједно и лепши, али смо сасвим сигурно јачи.

Срдачано се захваљујемо

С Поштовањем, Центар за заштиту жртава трговине људима

Потребна ти је помоћ?

Детаљно упутство за жртве трговине људима:

  • Шта радити?
  • Коме се обратити?
  • Најкраћи пут до помоћи?
Пратите нас:

Центар за заштиту жртава трговине људима посвећен је борби против ове врсте криминала!