Посета Центра за заштиту жртава трговине људима Босни и Херцеговини

Представници Центра за заштиту жртава трговине људима током посете Босни и Херцеговини, одржали су више састанака на којима су учествовали Државни коордиатор за борбу против трговине људима и његови сарадници, представници ИОМа и невлдиних организација Medica Зеница, Лара из Бјељине и EMMAUS. Срели смо се са добро познатим сарадницима, али и склопили нова познанства са колегиницама и колегама.

Током посете смо обишли и мигрантски центар „Ушивак“, као и сигурне куће у Зеници и Бијељини. Представили смо наш систем идентификацие и реферални механизам, који су били веома занимљиви нашим гостима. Упознали смо се и са њиховим системом рада и достигнућима, од којих би нека могла да буду веома примењива у Србији, као што су апликација за прелиминарну идентификацију жртава трговине људима и софтвер за размену информација, као и нека од решења у директном раду са корисницама на смештају.

Договорили смо се о даљој сарадњи, за коју очејујемо да ће бити још интензивнија и да ће у наредном периоду дати конкретне резултате.

Посета је реализована у оквиру субрегионалног пројекта „заједничко деловање на Западном Балкану против кријумчарења миграната и трговине људима“, који спроводи ИОМ, под покровитељством Министарства спољних послова Данске.

 

Потребна ти је помоћ?

Детаљно упутство за жртве трговине људима:

  • Шта радити?
  • Коме се обратити?
  • Најкраћи пут до помоћи?
Пратите нас:

Центар за заштиту жртава трговине људима посвећен је борби против ове врсте криминала!