Обележен Европски дан борбе против трговине људима

Центар за заштиту жртава трговине људима је и ове године учествовао у обележавању Европског дана борбе против трговине људима.
Уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији и у сарадњи са Секретаријатом за социјалну заштиту Београд и Градским центром за социјални рад Београд, одржана је едукација “Улога центара за социјални рад у прелиминарној идентификацији и пружању подршке жртавама трговине људима.
Пре почетка едукације, секретарка за социјалну заштиту, Наташа Станисављевић и директорка Центра за заштиту жртава трговине људима, Александра Љубојевић су поздравиле учеснике едукације и обратили се медијима.
Секретарка је истакла значај оваквих обука, како би се унапредиле компетенције стучних радника који су први на терену у борби против трговине људима. Она је позвала све грађане да пријаве сумње на трговину људима.
Директорка Центра је истакла да је прошла година била изузетно тешка, јер је у њој, уз све тршкоће које је донела пандемија, идентификовано преко 40% више жртава трговине људима у односу на претходну. И у току ове године пријаве непрестано стижу, што значи да је читаво друштво повећало позорност на овај проблем. Посебно забрињавајући проблем је да је у протеклих 5 година, готово свака друга идентификована жртва малолетна. Центар ће и у наредном периоду наставити да пружа подршку жртвама трговине људима, како би оне могле да имају живот достојан човека.
У сарадњи са Мисијом ОЕБС-а, Центар ће наставити да организује обуке за стручњаке из области социјалне заштите и намеравамо да покријемо све регионе у Србији.

Потребна ти је помоћ?

Детаљно упутство за жртве трговине људима:

  • Шта радити?
  • Коме се обратити?
  • Најкраћи пут до помоћи?
Пратите нас:

Центар за заштиту жртава трговине људима посвећен је борби против ове врсте криминала!