Обележена прва година рада Прихватилишта за жртве трговине људима

Поводом обележавања годину дана рада специјализованог Прихватилишта за ургентни смештај жртава трговине људима, које функционише као организациона јединица Центра за заштиту жртава трговине људима, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Сједињених Америчких држава у Србији Ентони Годфри посетили су ову установу.

О овом догађају извештава Тањуг, видео погледајте овде: http://tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=v&&GalID=441827

Уважени посетиоци имали су прилике да обиђу заједничке просторије Прихватилишта, да непосредно доживе амбијент Прихватилишта у коме се жртве трговине људима први пут осећају сигурно и безбедно, где су прихваћене и где им је обезбеђена неопходна подршка у опоравку.

Министар Ђорђевић истакао је напоре Републике Србије у супротстављању трговини људима, и значај подршке коју Република Србија има од стране Сједињених Америчких Држава. Истичући да је супротстављање трговини људима обавеза сваке државе, министар Ђорђевић је посебно нагласио улогу система социјалне заштите у опоравку жртава, њиховом осамостаљивању и подршци да живе безбедно и продуктивно у оквиру заједнице у којој живе.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава, Ентони Годфри, посебно је истакао допринос САД супротстављању трговини људима у Србији, нарочито у делу подршке жртвама која је преко Међународног комитета спаса делегирана Србији, и значај даље сарадње у супротстављању трговини људима као глобалном феномену који угрожава безбедност и сигурност грађана свуда у свету.

Директорка Центра за заштиту жртава трговине људима истакла је да је Прихватилиште пример добре праксе у Европи, с обзиром да је у поптуности финансирано од стране државе. Она је нагласила сарадњу са свим системима и невладиним организацијама у обезбеђивању подршке корисницама, а посебно подршку ресорног министарства и амбасаде САД, без које Прихватилиште не би могло да функционише.

 

Потребна ти је помоћ?

Детаљно упутство за жртве трговине људима:

  • Шта радити?
  • Коме се обратити?
  • Најкраћи пут до помоћи?
Пратите нас:

Центар за заштиту жртава трговине људима посвећен је борби против ове врсте криминала!