КАКО СТЕ?

КАКО СТЕ?

Једна од најтежих последица пандемије COVID 19 је последица по наше ментално здравље и са њом ћемо се вероватно борити дуго након што победимо вирус. Неизвестност, немогућност планирања будућности, стална претња по здравље и животe нас и људи које волимо, редуковање социјалних контаката и активности које нас радују, обасипање негативним информацијама и сензационалистички извештаји медија, свакодневно, већ више од годину, дана искушавају нашу резилијентност. Сви ови и многи други фактори, изазивају код нас стрес, анксиозност, страх, депресију и доприносе великом порасту менталних тешкоћа у општој популацији. Ови изазови нарочито погађају особе које су прошле трауматична искуства, као што је трговина људима, која оставља трајне последице и исцрпљује капацитете жртава овог злочина против човечности.

Центар за заштиту жртава трговине људима је у циљу проактивног деловања у пружању подршке нашим корисницама и њиховом оснаживању да сачувају и унапреде своје ментално здравље у условима пандемије, уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу GIZ, покренуо пројекат „ПРАВО ЖРТАВА ТРГОВИНЕ ЉУДИМА НА ЗДРАВЉЕ – Унапређење ресурса система за остваривање права на ментално здравље жртава за време пандемије COVID-19 и генерално.

У оквиру њега, израђена је радионица за жртве трговине људима, која ће им помоћи да препознају тешкоће са којима се суочавају и усвоје нова знања и вештине за њихово превазилажење. Радионице се организују за мале групе, у складу са епидемиолошким мерама и биће доступне нашим корисницама у 10 градова Србије, што је нарочито значајно за оне које живе у мањим местима и којима су потребне услуге мање доступне. Током одржавање радионица, још једном смо се уверили колико су наше кориснице храбре, снажне и креативне особе и са задовољством ћемо, на крају пројекта, представити јавности њихове сјајне савете за очување менталног здравља и развој резилијентности.

Преузмите флајер овде.

Преузмите информатор овде.

Потребна ти је помоћ?

Детаљно упутство за жртве трговине људима:

  • Шта радити?
  • Коме се обратити?
  • Најкраћи пут до помоћи?
Пратите нас:

Центар за заштиту жртава трговине људима посвећен је борби против ове врсте криминала!